У Украјинској РАДИ позивају на стрељање неистомишљеника

Профашистички елементи у Украјини поново су ступили на сцену у РАДИ (државном парламенту Украјине) када су отворено затражили стрељање својих политичких ривала.

Опозициони посланици странке ОПЗЖ,(опозициона платформа „за живот“ чији лидер је кум руског председника Путина), постали су мета националистичких посланика, који ове недопустиве ставове износе јавно, знајући унапред да ће изостати свака критика т.ј. реакција тзв. демократског Запада.

Над Србијом се више од три деценије спроводи политика
двоструких аршина од стране западних сила, те смо веома добро
савладали све антисрпске и антисловенске лекције, које се сада примењују над великим словенским украјинским народом.

Међу нападнутим посланицима опозиционе ОПЗЖ нашао се и председник одбора за сарадњу са Србијом Олег Волошин, човек који је учинио значајне кораке у јачању пријатељских односа
између украјинског и српског народа.

Када је у Београду изведен државни удар 5. октобра
2000. године уз помоћ западних тајних служби, дуги низ година су
српски патриотски и државотворно опредељени појединци и политичке организације били мета нелегалног, систематског
прогона новопостављене власти уз благослов и подрђку ЕУ и НАТО.
Суверено право народа да сам одлучује о начину живота, својој традицији, култури и идентитету је сурово погажено кроз
безброј примера – хапшења и испоручивања српских хероја страним судовима, гушење националних медија, транзициона отимачина државних предузећа, слабљење војне моћи, пад животног стандарда грађана, полуколонијални статус итд.

У Украјини се народ налази пред сличним проблемима од државног пуча 2014. године када је, нажалост, отпочео и грађански рат
у југоисточним деловима земље. Западним силама и НАТО је у интересу да се пролива словенска крв, да се међусобно убијају дојучерашње комшије и пријатељи, као и да се по сваку
цену Русија увуче у вешто монтиран братоубилачки сукоб и тиме ослаби.

Покрет РОД захтева од међународне јавности да осуди такве говоре мржње, да се заштите посланици ОПЗЖ и воља народа који их подржава. Сматрамо да власт и надлежни органи украјинске државе морају да санкционишу говор мржње и позиве на убиство политичких неистомишљеника у националној Скупштини, јер је то у свакој држави кривично дело.

Западна јавност треба да се запита, зашто институције демократских
држава у којима живе, не реагују на драстично кршење  цивилизацијских норми понашања савременог света које се дешавају у Украјини.

Такође, кључно питање за јавно мнење на Западу, за грађане Немачке, Француске, Британије, САД или Холандије – каква реакција би уследила у тамошњим земљама уколико би у њиховим парламентима неко јавно позивао на стрељање политичких противника? Шта би се десило да у Белој кући Републиканци позову на стрељање Демократа?

Или одговор можемо дати и сами – политика двоструких стандарда и правило “завади па владај” важи само за словенске народе.

У Украјинској РАДИ позивају на стрељање неистомишљеника