ТЕРОР: Украјински пучисти траже главу лидера српске дијаспоре због веза са Русијом!

КИЈЕВ – Драган Станојевић, председник Скупштине српске дијаспоре, наводи за портал Курира да живи у страху, у четири зида свог дома, након што су на сајтовима повезаним са демонстрантима у Украјини, освануле потернице у којима се позива на његов линч.

Станојевић наводи да је изречене претње схватио веома озбиљно, док се на самој потерници истиче да су информације о њему добијене из албанских извора.

Не сме да напусти стан

Верујем да иза ових, али и претњи које настављам да добијам, стоје украјински ултрадесничари који Србе сматрају непријатељима због блискости са Русијом, док величају Албанце. У Украјини тренутно влада потпуна анархија, тако да немате коме ни да се жалите. Демонстранти су чак нападали посланике из странке Виктора Јануковича, а некима од њих су и паљене куће“, наводи Станојевић.

Како додаје, предузео је извесне мере за безбедност породице.

„Разговарао сам са неким људима из руске амбасаде и, мада им још нисам званично упутио никакав захтев, добио сам уверавања да ће реаговати у мом случају, уколико буде било потребе за тиме. Планирам да, због претњи и угрожене безбедности, са породицом напустим Украјину и одем у Русију, али у овом тренутку није безбедно да напустимо стан“.

Станојевић наводи да је извесна „кафанска група људи“, како их назива, један од узрока због којих се нашао на мети ултрадесничара.

Ближи им Албанци од Срба

„Они су водили кампању против мене и то је допринело овим претњама. Нису им се допадали ни чланци који су медији објављивали о мени“, казао је Станојевић наглашавајући да су споменути албански извори заправо само покриће ултрадесничарима из Украјине, иако верује да и сами Албанци стоје иза недавних дешавања.

„Не излазимо из стана јер није безбедно. Још јуче сам о мом случају обавестио Амбасаду Србије у Украјини, али ми се амбасадор уопште није јавио од тада, нити је, колико знам, било шта преузео“, прича Станојевић и додаје да више ни не очекује заштиту од Србије или амбасаде.

Како би се распитао о случају Драгана Станојевића, Курир је позвао амбасаду Србије у Украјини.

„Ми смо до сада помагали сваком грађанину Србије који је од нас тражио помоћ. Тако ће бити и са господином Станојевићем са којим ћемо, у директном контакту, договорити шта и како ћемо учинити надаље, укључујући и евакуацију уколико он то буде желео“, навела је за портал Курира Иванка Стаменковић, саветник у амбасади.

Текст потернице

“По информацијама које су нам доставили наша браћа Албанци, Драган Станојевић је шеф српске, проруске терористичке организације у Украјини, поклоник Путина и окорели Евроазијац!

Има велико искуство у специјалним службама Југославије, КГБ, његова шпијунска мрежа представља велику опасност тек ослобођеној Украјини!

Он сада позива српске студенте у Криму да иду на митинге подршке Јануковичу. После тога би следили терористички акти против народа Украјине!

Албански пријатељи саветују да се пронађе Станојевић и без размишљања уништи Евроазијски терориста!
Слава Украјини! Слава Албанији! Слава Косову! Смрт непријатељима!”

Извор: Курир