Покрет „РОД“ потписао уговор о реализацији пројекта Јасеновац-Балкански Аушвиц

Покрет Родољуби Отаџбине и Дијаспоре „РОД“ је данас потписао ексклузивни Уговор о сарадњи са Издавачем „Књига Комерц“ око реализације пројекта ЈАСЕНОВАЦ АУШВИЦ БАЛКАНА, УСТАШКА ИПМЕРИЈА ОКРУТНОСТИ, аутора Израелског експерта, професора Гидеона Грајфа.

У складу са Уговором Покрет „РОД“ је преузео на себе реализацију пројекта, кроз организацију предавања, изложби, презентација, промоције овог пројекта у целој дијаспори. Покрет „РОД“ сматра да је ово света мисија сваког Србина где год се налазио да свака кућа мора имати овакву књигу јер тиме негујемо сећање на Јасеновачке мученике!

Тиме бранимо част Српску, показујемо да су Срби страдалници а не злочинци, како нас западни медији и разне структуре представљају годинама. Имајући у виду да је аутор књиге Израелски експерт, то говори да о страдању Срба не говоре само Срби као заинтересовани, већ међународно познати и признати сксперт, који упоређује Јасеновац са Аушвицом а по окрутности и начину ликвидације жртава каже да је то рађено на крволочнији начин.

Позивамо све Србе широм света да се укључе у ширењу истине о страдањима у Јасеновцу, да тиме покажемо свету, колико је српски народ страдао, да покажемо јединство у овом, историјски значајном пројекту борбе за истину. Свима је познато колико у дијаспори постоји неке врсте такмичења о значају једне или друге организације или савеза, а ово је прилика да заиста покажу колико је ко велики или значајнији, кроз овако важну мисију.

Позивамо све организације у дијаспори, савезе, удружења, заједнице, клубове и све друге појединце да се јаве и подрже овај историјски пројекат, да заједно договоримо представљање овог пројекта и одамо почаст Јасеновачким жртвама.

Молимо све наше људе у дијаспори да проследе информације, објаве на порталима и другим средствима информисања.

Молимо све заинтересоване да се јаве на меил: predsednikdijaspore@gmail.com