Лов на Драгана Станојевића, као Руског агента у Украјини

Овде можете погледати чланак који је објављен на informator.su у коме је познати укрофашистички посланик Андреј Лозовој и Игор Мосијчук описао деловање Драгана Станојевића, тим самим, оправдавајући лов, који он води са другим нацистичким групама на Драгана Станојевића, због његових веза са Кремљом.

Јасно је да сав овај материјал није скупљен без учешћа специјалних служби али исто тако, да је нафилован претпоставкама, умишљеним фактима и бескрупулозним лажима.

 

Превод са Украјинског.

Драган Станојевић Кад сам са мојим пријатељем Игор Мосијчуком „случајно“ изашао на траг српског ватника (тако увредљиво говоре о Русима,као о бедницима) , нисмо ни знали о величини разорног утицаја и обима деловања (искрено нисам ни ја знао, сви претходници су ми се захваљивали у име Украјине ) за Украјину овог » таваршћа серба » како га зову, наши Кремљовски непријатељи! (за њих Кремљ можда и јесте непријатељски,за мене је пријатељски и драго ми је што ме зову пријатељ)

 

Драган Станојевић је врло значајна фигура са богатом биографијом, па стога сматрамо да је потребно да детаљно анализирамо главне моменте његовог живота. (велика част је када посланици таквог новоа,изучавају моју биографију)

Овај „Руски“ држављанин (лепа лаж) је имао врло значајну улогу у политичком животу Украјине и „Сичеславшћини“ (Дњепропетровског региона) а сада активно учествује у рату против наше земље!. (ноторна лаж)

Он је рођен у Србији, ратовао у Војсци Југославије током распада државе, 1992. је отишао у Русију у Перм. У време „рата“ НАТО против Југославије (значи агресију они зову ратом), активизирао се у политици и организовао низ акција у подржку „њихове“ државе. Тада ствара Српску заједницу у Украјини и постаје њен вођа. Касније организује и шири активности спрске заједнице у већини држава постсовјетског периода. Истовремено успостављања јаке везе са руским царским покретима, РНЕ, «казацима» и другим Империалистима, члановима Руског парламента, са којима и даље сарађује и третира их са посебним пијететом.

Активности Драгана привукле су пажњу многих политичара, укључујући југословенског председника Слободана Милошевића, који га је позвао на лични пријем у 1999. Након тога, њему помажу да организује Светски Српски Сабор. На том Сабору Станојевић је изабран за члана Председништва Сабора и касније председником српске дијаспоре у свету.

Он тада одређује правце, усмерава своје активности у свету, идентификује правце њене политике. Станојевић је добро примљен од стране многих представника моћника света, и повезује Србију широм света где дипломати и званичници из разних разлога нису могли. При томо не напуста Украјину, а изабран је за председника Управног одбора Српске дијаспоре при амбасади Југославији у Украјини и почасног члана неколико међународних организација и политичких партија.(ово су добро изучили  )

Током избора 2004. Драган Станојевић осуђује «наранџасту револуцију» и недвосмислено подржава Партију региона. Од 2005. активно покушава да утиче на политику. Дакле, након стварања такозване «Владе Републике Српске у изгнанству» непризнате у свету, „српске државе у Босни“, Драган Станојевић постаје амбасадор те «републике» у ЗНД. 2008, после Руске агресије на Грузију, «влада» те квази државе признаје «независност» Путинских не-до-република, Абхазију и Јужну Осетију.

Драган Станојевић одржава комуникацију са овим Кремљовским банана Републикама, као самозвани дипломата. (то је тешко кривично дело,представљати непризнату Српску Републику,ништа друго до терориста )

Ниже слика са заседања Партије Политике Путина.(драго ми је да су ме подсетили на лепе моменте из моје биографије ) . У овим турбулентнним међународним активностима, овај Српски „ватник“не оставља идеју улазка у Украјинске политичке кругове. Тако је на изборима 2006г.заједно са послаником Алексејем Ремењуком, учествовао у формирању „Партије Политике Путина“ на чијем је сјезду изабран за почасног председника Председништва.(част ми је )

Неуспех после пораза на изборима, Драган одржава контакте са српским званичницима и политичарима украииномрзцима, украјинском Партијом Региона, посебно „бандитима“из Крима, Днипропетровска, Донбаса, Харкова, Кијева. Такође, се може видети на конвенцијама ПСП са познатом „вештицом“ из Конотопа — Наталијом Витренко.(председник партије ПСП,доктор,посланик).(сви лидери ових региона су сада постали банде…а са њима и ја бандит.. 🙂 . шта ли ће се за вас говорити за неко време,у ствари..већ се говори и то озбиљно  )

Станојевић је преговарао са Социјалистичком партијом Александра Мороза,(председник Украјинског парламента) одржавао блиске везе са гувернером Доњецка Владимиром Шћербањом и потпредседником председништва Кримског парламента, Сергејем Цековим. У слободно време Драган Станојевић волео да обуче генералску унифрому,и да учествују у разним активностима проруских козака, зашта је и добио разна медаље, којима се као дете радује. До 2014. Драгана смо могли видети, не само окружељу Царјова (председник парламента Новорусије) али и многим другим члановима Партије региона и чувеним Литвином.(и шире,много шире)

Истовремено Станојевић скреће пажњу на активности маргиналних политичких пројеката Кремља у Русији, а ускоро учествује на састанку «Евроазијаца» Дугина, поготово што је Путин почео да активно подржава. Како год то чудно звучало, Станојевић је више пута представљени на овим скуповима не само као представник Србије, него и Украјине!

Са доласком Јануковића 2010. на власти, у чему је напор правио и шеф српске дијаспоре, његови послови се неодољиво побољшавају (ех, како ја то не приметих ), и Драган се дружи са одвратним регионалом Олегом Царјовим, са којим одржава блиску сарадњу. Преко Царјова, грађанин Станојевић улаже своје богатство у бизнис активности регионала, што му омогућава знатно богаћење.(кад би речи могле да се материјализују) Међутим Драгана стално користе и позивју у бројним митинзима региона, где делује у име Србије,настuпа на јадним скуповима Партије региона, где осуђује ЕУ,НАТО у стилу „ватне“ реторике.( то и данас радим )

Постепено, он је постао један од највећих власника хотелског бизниса у Днипропетровску.

Од тада су он и његова супруга Лариса, разбијали у локалним медијима, И ТВ канал, као Тви, «Канал 5», «1 + 1» и други, који га позивају као експерта за Србију,Балкане итд. Неки су га називали другом Јануковића. (па моја супруга учила украјинце како се прави проја,уз моју свирку на хармоници и песму „тамо далеко“  )

Станојевић је добро примљен у кабинету Закхарченка (министар полиције), Пшонка(главни државни тужилац), иако га нису спасили од невоље, у коју је упао,у време бандитског режим и власти гангстера,. 2010-2013 године су биле за Драгана тешке у судским процесима,за објекат са плацом. Он је налетео на превару превараната, од којих је купио те некретнине. Дуга парница га је натерали да се обрати највишим званичницима државе и медијима, али он није могао да реши проблем. Судски систем Јануковића је мајсторски манипулисао законима. Али, упркос томе, српски ватник је задржао посвећеност Јануковићевом режиму. (делимична истина,али ови бандити су надмашили оне у свим категоријма)

Револуцију на Мајдану Драган Станојевић види негативно и активно подржава режим регионала. (нисам знао да је забрањено имати своју позицију,при том што је тај „режим“ била званична власт државе,али су то ови заборавили ..)

У то време, може се често видети на сцени «Антимајдана» (лаж) у државним кабинетима и на заседањима, као «независног страног експерта» разним медијима, углавном руским. Станојевић недвосмислено осуђује Мајдан, активно развијајући тему «страни агенти на тргу.» За многе медије, углавном руске, он је стручњак за критике Евромајдана.

Занимљиво, током бурних догађаја на Мајдану, Драганове активности привлаче многе новинаре који су „гласно“ озвучивали његову украино-мржњачку позицију (лаж,ја немогу мрзети државу него људе који су је рушили). У друштвеним мрежама Станојевић позива да се оружјем штити режим Јануковића (ово је ноторна лаж и клевета,могли су бар поставити неки доказ,пошто овако детаљно изучавају мене ).

У време стрељања снајперима мајдана и народне победе, Станојевића лове у владином кврталу, и скоро га „линчују“ заједно са другим посланицима-регионалима, али он користи старе везезе са «Евроазијцима» и из руку „бесне руље“ га извлачи стари Дугинац, Игор Горкаенко,који се виртуозно „убацио“ на Мајдан (ово се у Српском народу зове „баби мило што јој се снило“  ). Бесна руља ме ухвати,а ја покренем старе везе,и руља ме пусти,могли су бар мало сценски, боље да осмисле да изгледа мало истинитије  !

Уз бегство Јануковића,бежи из Украјине и Станојевић.(бежали од нове Еурогејске „демократије“) Касније,је она на Руским медијима изјавио, да је његова кућа у Кијеву и сва складишта фирме опљачкана, кућа у Дњепропетровску отета, и да је претрпео штету $ 4 милиона долара. Колико је још „незваничних“ актива њему „отето“ није познато,(како је могуће да вам то није познато  ) али је јасно да је то прилично велики износ средстава. После тога он даје низ громких изјава са осудом побуњеног народа, и бежи за Москву.

Након тога, из његових говора све више звучи нови слоган -. «pax russica pax против pax аmericana». (ма јок,требо сам да се захвалим на покушају ликвидације и пљачки) У пролеће 2014. године Станојевић се активно укључио у бројне анти-украјинске перверзије у Москви. Тако, је уз његово учешће, основана анти- украјински покрет НОД (национално-ослободилачки покрет) и организација «борци против побуне евроинтегратора», у који су се укључили сви „побегли“ из Украјине. (интересантна лаж…Па шта они сви чекаше мене,није ваљда да нису могли да се формирају без мене )

13. март на састанку у Москви «руска мобилизација», он заједно са Владимиром Хомјаковим, Алексејем Жилиним, и другим Дугинцима-украииномрзитељима, разматра помоћ Руском устанку у Украјини „лансирање пројекта „Руско пролеће“. » О изласку из те коалиције, он никада није објавио.(нисам ни знао колико сам моћан, да покренем „Руско пролеће“, Богами,изгледа Марићу да ја ипак јесам Џемс Бонд)

24. март Драган Станојевић учествује на састанку у Москвског клуба «Сталинград“, заједно са познатим украиино-мрзцем Валеријем Кауровим (лидер православних у Одеси), познатим терористом Денисом Пушилиним (Новорусија) и другим руским Империалистима говори о опасностима нове владе Украјине и потребу проширења Новорусије, на целој територији Украјине.

Тада се чује име Драган Станојевић међу организаторима довезених Српских четника у Крим. У време Кремљовске хистерије у Криму, у социјалним мрежама шири позиве „заштитити Крим од фашиста“. (па бар једну истину написасте,да сам био на том састанку,а остало, као крупна грађевинска фирма,надградисте облакодере )Заборавили су да сам био са Милошевићем,значи правац Хаг)

Изборе у Украјини он коментарише из Москве. Сами разумете у ком контексту. 19. јуна учествује на Конгресу Дугинаца, где седи у председништву као представник Србије. За допринос у развој Дугинског покрета, они га називају „другом и сарадником“ (слика ниже, је честитка за мој избор за председника Скупштине дијаспоре,где је написано пријатељу и сараднику..ова честитка баш им много везе са текстом )

Оваква блискост са Кремљовским политичарима му омогућава да се „присиса“ клубу Кремљовских плаћеника. Тако је на јесењим изборима 2014. Драган Станојевић био на листи плаћених Кремљовских агената, где је учествовао као „страни посматрач“ на изборима. (ово ћу искористити као доказ,када одем у Кремаљ за наплату)

Станојевић је «посматрао» у Санкт Петербургу, узгред речено — заједно са још једним страшним украиномрзцем, Матеушом Пискорским (пољски политичар). Он је, заједно са другим Кремљовским «независним посматрачима» признао изборе у Придњестровљу, Абхазији и Осетији као легитимне. (значи он признао а ја крив  таква је логика ових нових „демократских“ Украјинских посланика,јадан народ..)

Али основна делатност Драгана остаје критика Украјине у штампи и регрутовање плаћеника за рат против Украјине у Донбасу. Захваљујући међународним везама Станојевића, постаје један од главних организатора врбовања, плаћеника Српских терориста. Заједно са колегом Игором Мосијчуком, ми смо „случајно“ уишли у траг „товаришћа“ Станојевића, и почели смо да га пратимо.

Један од украјинских студената Филолошког факултета, који сада ратује у једном од наших батаљона, почели играти игру са Драган, да сазнамо како ући у Српске одреде који су се борили у Донбасу. Станојевић је слао све код његов подређеног — неку врсту «звезде» ватних ресурса Братислава Живковића. Кроз њега и његовие људе, регрутују се и шаљу у Ростов, после ког су стизали у окупирани Донбас. (па наравно,чему толико мучење,праћење,изучавање и да све буде само на бази горе наведених „доказа“, мора се имати и чвршћи материјални „доказ“,који се види у овом закључку ).

Ова..ј „филолог“иња..,који(а) је сада „ратује“ у једном од „наших“ батаљона у Руском Крстуру…Србија..,Војводина..!?…пардон.., Донбасу, игра и заигра се…од Драгана до Живковића..Освојише Срби Донбас ?!.. не..мислио сам Војводину.. 🙂

На слици доле видимо „неко лице“ Владимир Владимировић,можда Путин..ауу, нешто пише,неком,неки број и каже иде се у Ростов…добра је тамо екскурзија,могу посетети Всевелико Војско Донскоје 
Овде видимо неки текст,некога, са именом и сликом Станојевића. Изгледа да је ово главни “доказ” врбовања,ратовања,тероризма и осталих тешких грехова Станојевића,па могли су бар нешто конкретније написати,кад се већ муче да напрае мој профил  ).

Овде видимо са коликом усрдношћу, „неко“ жели 6 кола,не разумем,или су ово она сточна кола,шт ли је..па им треба број посредника,не знам…, требали су некако разумније ово написати, да и ја могу да укапирам  ).

За стране медије, који је се снадбевају из Кремља, Станојевић је стални «експерт» који коментарише ситуацију у Украјини. Тако је он говорио о догађајима у Доњецком аеродрому, зауззимајући страну терориста. Сада на страницама у друштвеним мрежама Драган Станојевић кокетира на Путина и даље шири Кремљовску политику у Српском политичком окружењу.

У његовим недавним порукама обраћамо пажњу на коментаре око познатог филма преотимања Путином Крима и смиривање јавности због нестанка Путина. Ово је озбиљан доказ, гледање филма..и моје жеље да Путин буде здрав )Јбг.нисам подржао будале и лаж, да је човек мртав и убијен…жао ми је због њихове не остварене жеље 
Ја ћу заједно са Игором Мосијчуком и својим побратимима,урадити све да пронађемо овог међународног злочинца и приведемо одговорности. Сматрамо да указаних факата има довољно за доживотну робију овог Српског ватника, како у складу са Украјинским тако и са међународним законима. (финиш је исто очекиван.. дакле кадија те тужи кадија те суди)) ја сам већ.

Међународни злочинац, терориста, шпијун, организатор који доводи Српске терористе, а уз то човек са турбулентном биографијом, који се дружи са многим политичарима на међународној сцени,кога Кремљ назива „товаришћом“, Дугин сарадником, Јануковић другом,бори се за Српске интересе, напада Еу и посебно НАТО и много другог, све то је наравно довољно за једну ВЕЧНУ РОБИЈУ СТАНОЈЕВИЋУ )

Срби у сукобу у источној Украјини, «добровољци» или плаћеници? Српски плаћеници су били активни у руској агресији у Украјини од самог почетка — од пролећа 2014 Посредник у врбовању и правној подршци ових особа, био је Драган Станојевић. Његов заменик и одговоран за регрутовање и испоруке плаћеника у Донбас је живописни Српски ватник, Братислав Живковић. У почетку су били мали број неколико десетина, али касније су знатно проширила своју банду. Путин је платио позамашну суму новца, поготово за такве живописних ликова са Балкана. Медији су волели да сликају „страшне“ четнике који су дошли да помогну «браћи» «ослободи Крим од фашиста.» (да,ја сам и ратник и и правник  ) Што ме бар не упознаше са „мојим“ замеником 

Ми смо фокусирани на одбијању агресије од стране Кремља коју тако подржсвају ватники из Србије. Заједно са „страним колегама“ успели смо да остваримо сарадњу са Владом Републике Србије, која је почела да усваја измене Кривичног закона. Ово је посебно важно,дакле овде они признају да са страним колегама утичу на Србију, на доношење закона који њима одговарају!!! По њима ће све плаћеници, који су учествовали у оружаном сукобу у источној Украјини, чекати затвор, ако се врате у Србију.

Неки плаћеници као Братислав Живковић су се вратили и седе тамо некажњено. Али против других,који се налазе у борбеној зони, још није отворен судски процес. Ми ћемо захтевати активацију Тужилаштва Републике Србије у процесуирању ових злочинаца. Дакле „они“ ће захтевати…и већ донели пресуду, да смо злочинци..,вероватно су то за флашом воdке пресудили 

Игор Мосијчук је званично захтевао од амбасадора Србије у Украјини да га обавести у којој фази истраге су ови случајеви. Господин амбасадор Раде Булатовић је послао званични одговор, али нама је познато да је господин Булатовић имао конфликт са Драганом Станојевићем, због његових активности.!!!

А ово је посебан моменат, дакле они знају да је Булатовић имао конфликт са мном! Како знају за то?ko im je rekao?,да ли је господин Амбасадор имао „леп“ разговор, са овим послаником, у коме га је онако „братски“ информисао о проблему са мном!,а шта још није уишло у овај текст,остаје да размишљамо.. Ово је дакле дирекнто потпомагање мог линча! Шта на све ово треба да каже држава,то чу питање поставити јавно,али ћу овом писму Булатовића посветити посебну пажњу и текст.
Доле видимо писмо-одговор амбасадора Булатовића,Игору Мосијчуку. Превод одговора Булатовића. (пажљиво прочитајте о чему говори званично лице)

Поштовани Мосијчук

Што се тиче Вашег упита о учешћу у оружаном сукобу држављана Србије,желимо да Вам одговоримо следеће.
U 2014 у Србији је усвојен закон (познат као „Украјински закон“!, зато што је усвојен због учешћа држављана Србије у конфликту у Украјини) у складу са којим ће држављани Србије који учествују у војнимм конфликтима у другим државама бити кривично гоњени.
Такође Вас уверавамо да ће сви грађани Србије,за које постоје докази учешћа у конфликту у Украјини, у моменту када буду доступни нашим судским органима бити кривично гоњени.
Србија је од самог почетка конфликта у пријатељској Украјини,наступала за мирно решење конфликта. Нека та наша позиција буде за вас још једним показатељем, да ће сви који су у конфликту са „Украјинским законом“ бити отпочети кривични процеси са циљем њиховог кажњавања.
С поштовањем
Амбасадор , Раде Булатовић

После рата У новије време Украјина је увек подржавала Србију у тешким међународним односима. Тако је у мају 1990 Борис Олејник,наступио на страни Србије.(Ово је тачно, али је Борис Олејник мој велики пријатељ, који „овакву“ демократију није ни у сну замишљао,и ови сада немају ни најмању заслугу,јер да су се они питали све би било много лошије по Србију! Уосталом,о мени говори Олејник у писаној карактеристици,коју је дао мени и у којој је указао, да сам ја један од највећих пријатеља Украјине и да је срећан што ме зна дуго година!)

За сада, захтевамо од Републике Србије да предузме све мере како би пред лице правде извела војне и политичке злочинце, попут Драгана Станојевић, Братислава Живковића, Дејан Берић, Радомир Почуча и Иван Мачкић и други Судско гоњење терориста ће потврдити чишћење Владе Србије од утицаја Кремљовских терориста и биће сигналом Украјини и међународној заједници да је ова Балканска земља била очишћена од утицаја Кремља и совјетштине. Такве снаге у Србији постоје, а ми верујемо да ће ускоро наше земље побољшати односе. Падом Москве,Београд ће наћи у Кијеву чврсту подршку и охрабрење. То већ схватају у земљама изнад Дунава, како политичари тако и привредници, који траже везу са нама. Наравно, ми ћемо им поћи у сусрет.

Али сада је наш приоритетно питање,потражња свих плаћеника,који су ратовали против Украјине на Донбасу, и док год они сви не буду кажњени,ми се нећемо смирити! Ухватићемо их свугде-и у Србији и у Русији и под земљом! Нека се не надају да ће се спасити!. (овде има толико материјала за међународни скандал,било која земља,која иоле држи до себе, свог суверентитета,својих грађана, мора да реагује на овако нешто!

Они понижавају државу,вређају и наше руководство,постављају услове,вређају и другу државу, која нам је вековима најближа,а онда директно прете држављанима Србије,да ће их наћи чак и под земљом!!!

Ја сматрам да је ово велики дипломатски скандал,тражићу реакцију државних органа,такође ћу оствити право за собом, да о овом проблему обратим пажњу на највећем нивоу оних којих се ове увреде тичу.

Андреј Лозовој народни посланик Радикалне Странке Олега Љашка

 

Драган Станоєвич
Коли я зі своїм другом Ігорем Мосійчуком випадково вийшов на слід цього сербського ватніка, то навіть не підозрював про вплив і руйнівні масштаби діяльності для України цього «таварісчя сєрба», як його називають наші кремлівські вороги.

У Драгана Станоєвича досить знакова і насичена біографія, а тому вважаю за потрібне детально висвітлити головні деталі його життя. Адже цей громадянин Росії досить тривалий час відігравав помітну роль у політикумі України та Січеславщини, і нині активно приймає участь у війні проти нашої країни. Народився він у Сербії, повоював в армії Югославії під час розпаду держави, у 1992 році виїхав до Росії у Пермь, де від югославської компанії узяв участь у будівництві відомого спорткомплексу. До 1994 р. працював тут же начальником охорони цього ж об’єкту.

Того ж року призначений представником приватної Югославської авіакомпанії, де організував перші міжнародні рейси на Белград та на Сочі через Україну. Згодом перебирається в Україну, у Дніпропетровсьск, де одружується і вступає до МАУП (який закінчив за спеціальністю «менеджер бізнесу»), створює спільну Югославсько-Українську фірму «Юг-Укр-Контракт», яка займається зовнішньо-економічною діяльністю, а в нашій країні – будівництвом елітних будинків, вілл, котеджних містечок для олігархів.

Під час війни 1999 року НАТО проти Югославії Станоєвич активізувався у політиці і провів акції на підтримку своєї країни. Тоді ж він створює і очолює сербську громаду в Україні. Згодом розгортає діяльність з організації сербських громад по більшості країн пострадянського простору. У той же час налагоджує міцні стосунки з російським імперським рухом, РНЄ, «казакамі» та іншими імперцями та депутатами російського парламенту, до яких і досі ставиться з особливим піїтетом.

Активність Драгана привернула увагу багатьох політиків, у тому числі президента Югославії Слободана Мілошевича, який запросив його на особистий прийом у 1999 р. Після цього йому допомагають провести всесвітній сербський собор. На ньому Станоєвича обрали членом президії собору а згодом і головою всесвітньої сербської діаспори. Після цього він керує її діяльністю у світі, визначаючи напрямки її політики. Станоєвич стає вхожим до багатьох представників сильних світу цього, і підтримує зв’язки Сербії по всьому світі там, де дипломатам та офіційним представникам з різних причин цього не можна було робити. При цьому він не покидає України, і обирається головою ради сербської діаспори при посольстві Югославії в Україні та почесним членом кількох міжнародних організацій та політичних партій.

Під час виборів 2004 р. Драган Станоєвич засуджує «Помаранчеву революцію» і однозначно підтримує партію регіонів. З 2005 р. намагається активно потрапити у велику політику. Так, після створення так званого «Уряду Республіка Сербська Крайна у вигнанні», невизнаної у світі сербської держави на території Боснії, Драган Станоєвич стає послом цієї «республіки» у країнах СНД. 2008 року, після агресії Росії проти Грузії, «уряд» цієї квазі-держави визнає «незалежність» путінських недореспублік Абхазія та Південна Осетія. Драган Станоєвич підтримує зв’язок із цими кремлівськими банановими республіками як самопроголошений дипломат.

Крім бурхливої міжнародної діяльності цей сербський ватник не полишає спроб увійти і до українського політикуму. Так, на виборах 2006 р. він разом із народним депутатом Олексієм Ременюком бере участь у створенні «партії політики Путіна», на з’їзді якої обраний почесним головою президії. Провально програвши на виборах, Драган налагоджує зв’язки з сербськими урядовцями та українськими україноненависницькими політиками: партією регіонів, особливо з банформуваннями Криму, Дніпропетровщини, Донбасу, Запоріжжя, Києва. Також його можна було бачити на з’їздах ПСПУ разом із відомою відьмою з Конотому – Наталею Вітренко.

 

 

Вів переговори Станоєвич і з СПУ Олександра Мороза, підтримував тісні зв’язки з губернатором Донецька Володимиром Щербанем та віце-спікером парламенту Криму Сергієм Церковим. У вільний час Драган Станоєвич любив наряджатися у генеральські кітелі з лампасами, і брати участь у заходах різних ряжених проросійський «козаків», за що і отримував різні медальки, яким як дитина несказанно радів. До початку 2014 р. Драгана можна було побачити не лише в оточенні Царьова, але й багатьох інших членів ПР та серед свити Литвина.

 

В той же час Станоєвич звертає увагу на діяльність маргінальних політичних проектів Кремля у Росії, і невдовзі він бере участь у зборах «євразійців» Дугіна, тим більше, що Путін почав у них активно вливати гроші. Як це не дивно звучить, Станоєвич неодноразово представляє на зборищах цих варіатів не лише Сербію, але й Україну!

З приходом Януковича у 2010 р. до влади, до чого доклав зусилля і очільник сербської діаспори, його справи несказанно покращуються, і Драган зближується з одіозним регіоналом Олегом Царьовим, з яким налагоджує тісну співпрацю. Через Царьова громадянин Станоєвич вкладає свої статки у бізнес-активи регіоналів, що дозволяє йому суттєво збагатитися. В той же час Драгана постійно використовують на численних мітингах регіоналів, де він від імені Сербії виступає на зборищах партії регіонів, та засуджує ЄС і агітує у дусі ватної риторики.

Поступово він стає одним з найбільших власників готельного бізнесу у Дніпропетровську. З того ж часу він із дружиною Ларисою пробивається у місцеві селебритіс Січеславщини. А центральні канали країни, як ТВІ, «5 канал», «1+1» та інші залучають його як експерта по справах політики Сербії та Балкан. Деякі навіть називали його другом Януковича. Станоєвич стає вхожим і до кабінетів Захарченка, Пшонки, правда це не рятує його від халеп, до яких можна було потрапити в бандитському режимі за діяльності урок Стоматолога. 2010-2013 роки пройшли для Драгана у затяжних судах за будинок з маєтком на Дніпропетровщині. Він потрапив на лохотрон аферистів, у яких придбав цю власність, але потім судився за неї. Довга тяжба змушувала його звертатись до вищого керівництва держави і преси, однак він нічого так і не зміг вирішити. Суддівська система за Януковича віртуозно махлювала законами. Та попри це, сербський ватник зберіг собачу відданість режиму Януковича.

Революцію на Майдані Драган Станоєвич сприймає негативно і активно підтримує режим регіоналів. У ті дні його можна було часто бачити на сцені «Антимайдану», у владних кабінетах на нарадах та як «незалежного іноземного коментатора» різним виданням, переважно російським. Станоєвич однозначно засуджує учасників Майдану, активно розвиваючи тему «іноземних агентів на Майдані». Для багатьох видань, переважно російських, він стає експертом з критики Євромайдану. Що цікаво, під час бурхливих подій революції діяльність Драгана привертає до себе багатьох журналістів, які викривали його україноненависницьку позицію. У соцмережах Станоєвич закликає зі зброєю захищати режим Януковича. Під час розстрілів снайперами і перемоги народу Станоєвича ловлять в урядових кварталах, і його мало не лінчували разом з іншими депутатами-регіоналами, однак він задіює старі зв’язки з «євразійцями», і з рук розлюченого натовпу його виводить… старий дугінець Ігор Гаркавенко, який віртуозно примазався до Майдану.

Зі втечею Януковича втікає з України і Станоєвич. Пізніше одному з російських видань він заявив, що його будинок у Києві та усі склади фірми розграбовані, будинок у Дніпропетровську забрали і він поніс збитки на 4 мільйони доларів. Скільки неофіційних активів у нього «віджали» невідомо, але зрозуміло, що суми ці немаленькі. Тому він робить ряд гучних заяв із засудження повсталого народу, і перебирається до Москви. Після цього у його промовах все частіше звучить нове гасло – «pax russica pax проти pax аmericana».

Навесні 2014 р. Станоєвич бере активну участь у численних антиукраїнських шабашах у Москві. Так, за його участі був створений антиукраїнський рух НОД (Национально-освободительное движение) і організація «борців із заколотом євроінтеграторів», до якого включалися усі ватні втікачі з України.

13 березня у Москві на нараді «Русская мобилизация» він поряд із Владіміром Хомяковим, Алєксєєм Жиліним та іншими дугінцями-україноненависниками обговорює допомогу російському повстанню в Україні і запуску проекту «русская вєсна». Про вихід із цієї коаліції він так і не заявляв.

А 24 березня Драган Станоєвич бере участь у засіданні московського клубу «Сталінград», де поряд із одізним україноненависником Валерієм Кауровим, представником терористівДенисом Пушиліним та іншими російськими імперцями говорить про небезпеку нової влади України та потребу поширення Новоросії на всю територію України. Тоді ж ім’я Драгана Станоєвича звучить серед організаторів завезення сербських четників до Криму. Під час кремлівської істерії у Криму, у соцмережах Драган поширює заклики «захистити Крим від фашистів».

Вибори в Україні він коментує з Москви. Самі розумієте у якому дискурсі.

19 червня він бере участь у зїзді дугінців, на якому сидить у президії як представник Сербії. За вклад у розвиток дугінського руху вони його назвали «другом і соратником».

Таке зближення з кремлівським політикумом дозволяє йому присмоктатися до клубу московських грантоїдів. Так, на осінніх виборах 2014 р. Драган Станоєвич потрапив до списку проплачених іноземних агентів кремля, які виступили «іноземними спостерігачами» на виборах. Станоєвич «спостерігав» у Пітері, до слова – разом з іншим одіозним україноненависником Матеушем Піскорським. Він, разом з іншими «незалежними спостерігачами» Кремля визнавав вибори у Придністров’ї, Абхазії та Осетії легітимними.

Але головною діяльністю Драгана залишається критика України у пресі та набір найманців для війни проти неї на Донбасі. Завдяки міжнародним зв’язкам Станоєвич стає одним із головних організаторів вербувальників найманців терористів від Сербії.

Разом з Ігорем Мосійчуком ми випадково вийшли на сліди цього «таварісчя» і почали за ним слідкувати. Один з українських студентів-філологів, який нині воює в одному з добровольчих батальйонів, почав вести з Драганом гру, щоб дізнатись про те як потрапити до сербських загонів, які воюють на Донбасі. Станоєвич відправляв усіх бажаючих на свого підлеглого – свого роду «зірку» ватних ресурсів, Братислава Живковича. Через нього та його людей відправляли новобранців до Ростова, звідки вони потрапляли на окупований Донбас.

Для іноземної преси, яка підживлюється з Кремля, Станоєвич є постійним «експертом» з коментування ситуації. Так, він розповідав про події в донецькому аеропорті, зайнявши сторону терористів. Зараз на сторінках у соцмережах Драган Станоєвич фетишує на Путіна і продовжує поширювати кремлівську політику у сербському середовищі. З останніх його дописів привертають увагу коментарі до нашумілого фільму про віджим Путіним Криму та заспокоєння через зникнення Путіна.

 

Я разом з Ігорем Мосійчуком та своїми побратимами докладу усіх зусиль для того, щоб притягнути цього міжнародного злочинця до відповідальності. Гадаю, вказаних фактів вистачить для довічного ув’язнення цього сербського ватніка як за українськими, так і за міжнародними законами.

Серби у конфлікті на Сході України: «добровольці» чи найманці?

Сербські найманці брали активну участь у російській агресії в Україну від самого початку – з весни 2014 р. Посередником у вербуванні та юридичному супроводі цих осіб був Драган Станоєвич. Його заступником і відповідальним за вербування та доставку бойовиків на Донбас став колоритний сербський ватник Братислав Живкович. Спочатку їх була невеличка купка в кілька десятків, однак згодом вони істотно розширили своє бандформування. Путін платив немалі гроші, особливо для таких колоритних персонажів з Балкан. Преса любила знімати страшних четників, які приїхали допомагати «братам» «визволяти Крим від фашистів».

Овде можете видети одговор Драгана Станојевића Odgovor na klevetu Ukr

 

Превод са Украјинског.

Драган Станојевић Кад сам са мојим пријатељем Игор Мосијчуком „случајно“ изашао на траг српског ватника (тако увредљиво говоре о Русима,као о бедницима) , нисмо ни знали о величини разорног утицаја и обима деловања (искрено нисам ни ја знао, сви претходници су ми се захваљивали у име Украјине ) за Украјину овог » таваршћа серба » како га зову, наши Кремљовски непријатељи! (за њих Кремљ можда и јесте непријатељски,за мене је пријатељски и драго ми је што ме зову пријатељ)

 

Драган Станојевић је врло значајна фигура са богатом биографијом, па стога сматрамо да је потребно да детаљно анализирамо главне моменте његовог живота. (велика част је када посланици таквог новоа,изучавају моју биографију)

Овај „Руски“ држављанин (лепа лаж) је имао врло значајну улогу у политичком животу Украјине и „Сичеславшћини“ (Дњепропетровског региона) а сада активно учествује у рату против наше земље!. (ноторна лаж)

Он је рођен у Србији, ратовао у Војсци Југославије током распада државе, 1992. је отишао у Русију у Перм. У време „рата“ НАТО против Југославије (значи агресију они зову ратом), активизирао се у политици и организовао низ акција у подржку „њихове“ државе. Тада ствара Српску заједницу у Украјини и постаје њен вођа. Касније организује и шири активности спрске заједнице у већини држава постсовјетског периода. Истовремено успостављања јаке везе са руским царским покретима, РНЕ, «казацима» и другим Империалистима, члановима Руског парламента, са којима и даље сарађује и третира их са посебним пијететом. Активности Драгана привукле су пажњу многих политичара, укључујући југословенског председника Слободана Милошевића, који га је позвао на лични пријем у 1999. Након тога, њему помажу да организује Светски Српски Сабор. На том Сабору Станојевић је изабран за члана Председништва Сабора и касније председником српске дијаспоре у свету. Он тада одређује правце, усмерава своје активности у свету, идентификује правце њене политике. Станојевић је добро примљен од стране многих представника моћника света, и повезује Србију широм света где дипломати и званичници из разних разлога нису могли. При томо не напуста Украјину, а изабран је за председника Управног одбора Српске дијаспоре при амбасади Југославији у Украјини и почасног члана неколико међународних организација и политичких партија.(ово су добро изучили  )

Током избора 2004. Драган Станојевић осуђује «наранџасту револуцију» и недвосмислено подржава Партију региона. Од 2005. активно покушава да утиче на политику. Дакле, након стварања такозване «Владе Републике Српске у изгнанству» непризнате у свету, „српске државе у Босни“, Драган Станојевић постаје амбасадор те «републике» у ЗНД. 2008, после Руске агресије на Грузију, «влада» те квази државе признаје «независност» Путинских не-до-република, Абхазију и Јужну Осетију.

Драган Станојевић одржава комуникацију са овим Кремљовским банана Републикама, као самозвани дипломата. (то је тешко кривично дело,представљати непризнату Српску Републику,ништа друго до терориста )

Ниже слика са заседања Партије Политике Путина.(драго ми је да су ме подсетили на лепе моменте из моје биографије ) . У овим турбулентнним међународним активностима, овај Српски „ватник“не оставља идеју улазка у Украјинске политичке кругове. Тако је на изборима 2006г.заједно са послаником Алексејем Ремењуком, учествовао у формирању „Партије Политике Путина“ на чијем је сјезду изабран за почасног председника Председништва.(част ми је )

Неуспех после пораза на изборима, Драган одржава контакте са српским званичницима и политичарима украииномрзцима, украјинском Партијом Региона, посебно „бандитима“из Крима, Днипропетровска, Донбаса, Харкова, Кијева. Такође, се може видети на конвенцијама ПСП са познатом „вештицом“ из Конотопа — Наталијом Витренко.(председник партије ПСП,доктор,посланик).(сви лидери ових региона су сада постали банде…а са њима и ја бандит.. 🙂 . шта ли ће се за вас говорити за неко време,у ствари..већ се говори и то озбиљно  )

Станојевић је преговарао са Социјалистичком партијом Александра Мороза,(председник Украјинског парламента) одржавао блиске везе са гувернером Доњецка Владимиром Шћербањом и потпредседником председништва Кримског парламента, Сергејем Цековим. У слободно време Драган Станојевић волео да обуче генералску унифрому,и да учествују у разним активностима проруских козака, зашта је и добио разна медаље, којима се као дете радује. До 2014. Драгана смо могли видети, не само окружељу Царјова (председник парламента Новорусије) али и многим другим члановима Партије региона и чувеним Литвином.(и шире,много шире)

Истовремено Станојевић скреће пажњу на активности маргиналних политичких пројеката Кремља у Русији, а ускоро учествује на састанку «Евроазијаца» Дугина, поготово што је Путин почео да активно подржава. Како год то чудно звучало, Станојевић је више пута представљени на овим скуповима не само као представник Србије, него и Украјине! Са доласком Јануковића 2010. на власти, у чему је напор правио и шеф српске дијаспоре, његови послови се неодољиво побољшавају (ех, како ја то не приметих ), и Драган се дружи са одвратним регионалом Олегом Царјовим, са којим одржава блиску сарадњу. Преко Царјова, грађанин Станојевић улаже своје богатство у бизнис активности регионала, што му омогућава знатно богаћење.(кад би речи могле да се материјализују) Међутим Драгана стално користе и позивју у бројним митинзима региона, где делује у име Србије,настuпа на јадним скуповима Партије региона, где осуђује ЕУ,НАТО у стилу „ватне“ реторике.( то и данас радим )

Постепено, он је постао један од највећих власника хотелског бизниса у Днипропетровску.

Од тада су он и његова супруга Лариса, разбијали у локалним медијима, И ТВ канал, као Тви, «Канал 5», «1 + 1» и други, који га позивају као експерта за Србију,Балкане итд. Неки су га називали другом Јануковића. (па моја супруга учила украјинце како се прави проја,уз моју свирку на хармоници и песму „тамо далеко“  )

Станојевић је добро примљен у кабинету Закхарченка (министар полиције), Пшонка(главни државни тужилац), иако га нису спасили од невоље, у коју је упао,у време бандитског режим и власти гангстера,. 2010-2013 године су биле за Драгана тешке у судским процесима,за објекат са плацом. Он је налетео на превару превараната, од којих је купио те некретнине. Дуга парница га је натерали да се обрати највишим званичницима државе и медијима, али он није могао да реши проблем. Судски систем Јануковића је мајсторски манипулисао законима. Али, упркос томе, српски ватник је задржао посвећеност Јануковићевом режиму. (делимична истина,али ови бандити су надмашили оне у свим категоријма)

Револуцију на Мајдану Драган Станојевић види негативно и активно подржава режим регионала. (нисам знао да је забрањено имати своју позицију,при том што је тај „режим“ била званична власт државе,али су то ови заборавили ..)

У то време, може се често видети на сцени «Антимајдана» (лаж) у државним кабинетима и на заседањима, као «независног страног експерта» разним медијима, углавном руским. Станојевић недвосмислено осуђује Мајдан, активно развијајући тему «страни агенти на тргу.» За многе медије, углавном руске, он је стручњак за критике Евромајдана. Занимљиво, током бурних догађаја на Мајдану, Драганове активности привлаче многе новинаре који су „гласно“ озвучивали његову украино-мржњачку позицију (лаж,ја немогу мрзети државу него људе који су је рушили). У друштвеним мрежама Станојевић позива да се оружјем штити режим Јануковића (ово је ноторна лаж и клевета,могли су бар поставити неки доказ,пошто овако детаљно изучавају мене ).

У време стрељања снајперима мајдана и народне победе, Станојевића лове у владином кврталу, и скоро га „линчују“ заједно са другим посланицима-регионалима, али он користи старе везезе са «Евроазијцима» и из руку „бесне руље“ га извлачи стари Дугинац, Игор Горкаенко,који се виртуозно „убацио“ на Мајдан (ово се у Српском народу зове „баби мило што јој се снило“  ). Бесна руља ме ухвати,а ја покренем старе везе,и руља ме пусти,могли су бар мало сценски, боље да осмисле да изгледа мало истинитије  !

Уз бегство Јануковића,бежи из Украјине и Станојевић.(бежали од нове Еурогејске „демократије“) Касније,је она на Руским медијима изјавио, да је његова кућа у Кијеву и сва складишта фирме опљачкана, кућа у Дњепропетровску отета, и да је претрпео штету $ 4 милиона долара. Колико је још „незваничних“ актива њему „отето“ није познато,(како је могуће да вам то није познато  ) али је јасно да је то прилично велики износ средстава. После тога он даје низ громких изјава са осудом побуњеног народа, и бежи за Москву.

Након тога, из његових говора све више звучи нови слоган -. «pax russica pax против pax аmericana». (ма јок,требо сам да се захвалим на покушају ликвидације и пљачки) У пролеће 2014. године Станојевић се активно укључио у бројне анти-украјинске перверзије у Москви. Тако, је уз његово учешће, основана анти- украјински покрет НОД (национално-ослободилачки покрет) и организација «борци против побуне евроинтегратора», у који су се укључили сви „побегли“ из Украјине. (интересантна лаж…Па шта они сви чекаше мене,није ваљда да нису могли да се формирају без мене )

13. март на састанку у Москви «руска мобилизација», он заједно са Владимиром Хомјаковим, Алексејем Жилиним, и другим Дугинцима-украииномрзитељима, разматра помоћ Руском устанку у Украјини „лансирање пројекта „Руско пролеће“. » О изласку из те коалиције, он никада није објавио.(нисам ни знао колико сам моћан, да покренем „Руско пролеће“, Богами,изгледа Марићу да ја ипак јесам Џемс Бонд)

24. март Драган Станојевић учествује на састанку у Москвског клуба «Сталинград“, заједно са познатим украиино-мрзцем Валеријем Кауровим (лидер православних у Одеси), познатим терористом Денисом Пушилиним (Новорусија) и другим руским Империалистима говори о опасностима нове владе Украјине и потребу проширења Новорусије, на целој територији Украјине.

Тада се чује име Драган Станојевић међу организаторима довезених Српских четника у Крим. У време Кремљовске хистерије у Криму, у социјалним мрежама шири позиве „заштитити Крим од фашиста“. (па бар једну истину написасте,да сам био на том састанку,а остало, као крупна грађевинска фирма,надградисте облакодере )Заборавили су да сам био са Милошевићем,значи правац Хаг)

Изборе у Украјини он коментарише из Москве. Сами разумете у ком контексту. 19. јуна учествује на Конгресу Дугинаца, где седи у председништву као представник Србије. За допринос у развој Дугинског покрета, они га називају „другом и сарадником“ (слика ниже, је честитка за мој избор за председника Скупштине дијаспоре,где је написано пријатељу и сараднику..ова честитка баш им много везе са текстом )

Оваква блискост са Кремљовским политичарима му омогућава да се „присиса“ клубу Кремљовских плаћеника. Тако је на јесењим изборима 2014. Драган Станојевић био на листи плаћених Кремљовских агената, где је учествовао као „страни посматрач“ на изборима. (ово ћу искористити као доказ,када одем у Кремаљ за наплату)

Станојевић је «посматрао» у Санкт Петербургу, узгред речено — заједно са још једним страшним украиномрзцем, Матеушом Пискорским (пољски политичар). Он је, заједно са другим Кремљовским «независним посматрачима» признао изборе у Придњестровљу, Абхазији и Осетији као легитимне. (значи он признао а ја крив  таква је логика ових нових „демократских“ Украјинских посланика,јадан народ..)

Али основна делатност Драгана остаје критика Украјине у штампи и регрутовање плаћеника за рат против Украјине у Донбасу. Захваљујући међународним везама Станојевића, постаје један од главних организатора врбовања, плаћеника Српских терориста. Заједно са колегом Игором Мосијчуком, ми смо „случајно“ уишли у траг „товаришћа“ Станојевића, и почели смо да га пратимо.

Један од украјинских студената Филолошког факултета, који сада ратује у једном од наших батаљона, почели играти игру са Драган, да сазнамо како ући у Српске одреде који су се борили у Донбасу. Станојевић је слао све код његов подређеног — неку врсту «звезде» ватних ресурса Братислава Живковића. Кроз њега и његовие људе, регрутују се и шаљу у Ростов, после ког су стизали у окупирани Донбас. (па наравно,чему толико мучење,праћење,изучавање и да све буде само на бази горе наведених „доказа“, мора се имати и чвршћи материјални „доказ“,који се види у овом закључку ).

Ова..ј „филолог“иња..,који(а) је сада „ратује“ у једном од „наших“ батаљона у Руском Крстуру…Србија..,Војводина..!?…пардон.., Донбасу, игра и заигра се…од Драгана до Живковића..Освојише Срби Донбас ?!.. не..мислио сам Војводину.. 🙂

На слици доле видимо „неко лице“ Владимир Владимировић,можда Путин..ауу, нешто пише,неком,неки број и каже иде се у Ростов…добра је тамо екскурзија,могу посетети Всевелико Војско Донскоје 
Овде видимо неки текст,некога, са именом и сликом Станојевића. Изгледа да је ово главни “доказ” врбовања,ратовања,тероризма и осталих тешких грехова Станојевића,па могли су бар нешто конкретније написати,кад се већ муче да напрае мој профил  ).

Овде видимо са коликом усрдношћу, „неко“ жели 6 кола,не разумем,или су ово она сточна кола,шт ли је..па им треба број посредника,не знам…, требали су некако разумније ово написати, да и ја могу да укапирам  ).

За стране медије, који је се снадбевају из Кремља, Станојевић је стални «експерт» који коментарише ситуацију у Украјини. Тако је он говорио о догађајима у Доњецком аеродрому, зауззимајући страну терориста. Сада на страницама у друштвеним мрежама Драган Станојевић кокетира на Путина и даље шири Кремљовску политику у Српском политичком окружењу. У његовим недавним порукама обраћамо пажњу на коментаре око познатог филма преотимања Путином Крима и смиривање јавности због нестанка Путина. Ово је озбиљан доказ, гледање филма..и моје жеље да Путин буде здрав )Јбг.нисам подржао будале и лаж, да је човек мртав и убијен…жао ми је због њихове не остварене жеље 
Ја ћу заједно са Игором Мосијчуком и својим побратимима,урадити све да пронађемо овог међународног злочинца и приведемо одговорности. Сматрамо да указаних факата има довољно за доживотну робију овог Српског ватника, како у складу са Украјинским тако и са међународним законима. (финиш је исто очекиван.. дакле кадија те тужи кадија те суди)) ја сам већ.

Међународни злочинац, терориста, шпијун, организатор који доводи Српске терористе, а уз то човек са турбулентном биографијом, који се дружи са многим политичарима на међународној сцени,кога Кремљ назива „товаришћом“, Дугин сарадником, Јануковић другом,бори се за Српске интересе, напада Еу и посебно НАТО и много другог, све то је наравно довољно за једну ВЕЧНУ РОБИЈУ СТАНОЈЕВИЋУ )

Срби у сукобу у источној Украјини, «добровољци» или плаћеници? Српски плаћеници су били активни у руској агресији у Украјини од самог почетка — од пролећа 2014 Посредник у врбовању и правној подршци ових особа, био је Драган Станојевић. Његов заменик и одговоран за регрутовање и испоруке плаћеника у Донбас је живописни Српски ватник, Братислав Живковић. У почетку су били мали број неколико десетина, али касније су знатно проширила своју банду. Путин је платио позамашну суму новца, поготово за такве живописних ликова са Балкана. Медији су волели да сликају „страшне“ четнике који су дошли да помогну «браћи» «ослободи Крим од фашиста.» (да,ја сам и ратник и и правник  ) Што ме бар не упознаше са „мојим“ замеником 

Ми смо фокусирани на одбијању агресије од стране Кремља коју тако подржсвају ватники из Србије. Заједно са „страним колегама“ успели смо да остваримо сарадњу са Владом Републике Србије, која је почела да усваја измене Кривичног закона. Ово је посебно важно,дакле овде они признају да са страним колегама утичу на Србију, на доношење закона који њима одговарају!!! По њима ће све плаћеници, који су учествовали у оружаном сукобу у источној Украјини, чекати затвор, ако се врате у Србију. Неки плаћеници као Братислав Живковић су се вратили и седе тамо некажњено. Али против других,који се налазе у борбеној зони, још није отворен судски процес. Ми ћемо захтевати активацију Тужилаштва Републике Србије у процесуирању ових злочинаца. Дакле „они“ ће захтевати…и већ донели пресуду, да смо злочинци..,вероватно су то за флашом воdке пресудили 

Игор Мосијчук је званично захтевао од амбасадора Србије у Украјини да га обавести у којој фази истраге су ови случајеви. Господин амбасадор Раде Булатовић је послао званични одговор, али нама је познато да је господин Булатовић имао конфликт са Драганом Станојевићем, због његових активности.!!!

А ово је посебан моменат, дакле они знају да је Булатовић имао конфликт са мном! Како знају за то?ko im je rekao?,да ли је господин Амбасадор имао „леп“ разговор, са овим послаником, у коме га је онако „братски“ информисао о проблему са мном!,а шта још није уишло у овај текст,остаје да размишљамо.. Ово је дакле дирекнто потпомагање мог линча! Шта на све ово треба да каже држава,то чу питање поставити јавно,али ћу овом писму Булатовића посветити посебну пажњу и текст.
Доле видимо писмо-одговор амбасадора Булатовића,Игору Мосијчуку. Превод одговора Булатовића. (пажљиво прочитајте о чему говори званично лице)

Поштовани Мосијчук

Што се тиче Вашег упита о учешћу у оружаном сукобу држављана Србије,желимо да Вам одговоримо следеће.
U 2014 у Србији је усвојен закон (познат као „Украјински закон“!, зато што је усвојен због учешћа држављана Србије у конфликту у Украјини) у складу са којим ће држављани Србије који учествују у војнимм конфликтима у другим државама бити кривично гоњени.
Такође Вас уверавамо да ће сви грађани Србије,за које постоје докази учешћа у конфликту у Украјини, у моменту када буду доступни нашим судским органима бити кривично гоњени.
Србија је од самог почетка конфликта у пријатељској Украјини,наступала за мирно решење конфликта. Нека та наша позиција буде за вас још једним показатељем, да ће сви који су у конфликту са „Украјинским законом“ бити отпочети кривични процеси са циљем њиховог кажњавања.
С поштовањем
Амбасадор , Раде Булатовић

После рата У новије време Украјина је увек подржавала Србију у тешким међународним односима. Тако је у мају 1990 Борис Олејник,наступио на страни Србије.(Ово је тачно, али је Борис Олејник мој велики пријатељ, који „овакву“ демократију није ни у сну замишљао,и ови сада немају ни најмању заслугу,јер да су се они питали све би било много лошије по Србију! Уосталом,о мени говори Олејник у писаној карактеристици,коју је дао мени и у којој је указао, да сам ја један од највећих пријатеља Украјине и да је срећан што ме зна дуго година!)

За сада, захтевамо од Републике Србије да предузме све мере како би пред лице правде извела војне и политичке злочинце, попут Драгана Станојевић, Братислава Живковића, Дејан Берић, Радомир Почуча и Иван Мачкић и други Судско гоњење терориста ће потврдити чишћење Владе Србије од утицаја Кремљовских терориста и биће сигналом Украјини и међународној заједници да је ова Балканска земља била очишћена од утицаја Кремља и совјетштине. Такве снаге у Србији постоје, а ми верујемо да ће ускоро наше земље побољшати односе. Падом Москве,Београд ће наћи у Кијеву чврсту подршку и охрабрење. То већ схватају у земљама изнад Дунава, како политичари тако и привредници, који траже везу са нама. Наравно, ми ћемо им поћи у сусрет.

Али сада је наш приоритетно питање,потражња свих плаћеника,који су ратовали против Украјине на Донбасу, и док год они сви не буду кажњени,ми се нећемо смирити! Ухватићемо их свугде-и у Србији и у Русији и под земљом! Нека се не надају да ће се спасити!. (овде има толико материјала за међународни скандал,било која земља,која иоле држи до себе, свог суверентитета,својих грађана, мора да реагује на овако нешто!

Они понижавају државу,вређају и наше руководство,постављају услове,вређају и другу државу, која нам је вековима најближа,а онда директно прете држављанима Србије,да ће их наћи чак и под земљом!!!

Ја сматрам да је ово велики дипломатски скандал,тражићу реакцију државних органа,такође ћу оствити право за собом, да о овом проблему обратим пажњу на највећем нивоу оних којих се ове увреде тичу.

Андреј Лозовој народни посланик Радикалне Странке Олега Љашка