Интервју лидера Покрета „РОД“ познатом руском медију „Аргументи и Факти“

 

Интервју лидера Покрета „РОД“ познатом руском медију „Аргументи и Факти“.

Новинари чувеног руског медија „Аргументи и Факти“ замолили су лидера Покрета „РОД“ Драгана Станојевића да прокоментарише изјаву Председника Чешке Милоша Земана, поводом повлачења признања Космета.

Изјава Председника Чешке Милоша Земана да Чешка може повући признање квази државе Косово је изазвала озбиљну реакцију па и страх код многих политичара, посебно код оних који су марионете и не доносе самосталне одлуке.

Скоро сви политички лидери Европе нису самостални у свом деловању, они делују у складу са интересима Америке и других глобалних управљача који су их и довели на та места, и као правило, против интереса сопственог народа, рекао је кореспонденту АиФ Председник Покрета Родољуби Отаџбине и Дијаспоре „РОД“ Драган Станојевић.

Земан је познат по својим објективним, самосталним и независним ставовима и то смо имали прилику да видимоу изјавама везаним заРусију и Украјину,јер се дијаметрално разликовала од других, зато је његова изјава по Космету + одраз објективности и његових принципијелних ставова. Друга је ствар колико његова реч може бити значајна и може ли он ту жељу реализовати унутар своје државе . У сваком случају,ово је фантастично и храбро што постоји бар један Европски политичар, који се не боји да каже истину да је стварање квази државе Косово било нелегално!

Станојевић је такође напоменуо, да су многе државе које су признале независност те квази државе не признају легитимност уласка Крима у састав Русије, иако је на Криму био организован референдум. За улазак у састав РФ гласало је скоро 94% Кримљана који имају право гласа. Излазност је била висока, преко 84%. Тај „Косовски референдум“ који спомињете, који је организован 1991 игнорисали су Срби па чак и цео низ Албанских партија. Покушај организовања тог „референдума“ је био невероватан: нису постојали изборни спискови, нису постојале изборне јединице, а они који су гласали, то су радили у кућама )

А да не говоримо о присуству међународних посматрача. ОЕБС па и ЕУ су указале не не легитимност тог „референдума“ и на крају га је признала само Албанија. Тако да је тај сепаратистичи покушај добијања независности пропао у самом старту.
А онда су 2008 године изгласали независност у свом, не постојећем Косовском парламенту,наравно без икаквог референдума.

И без обзира на сав тај апсурд, Америка са својим савезницима је признала право шиптарима на независност – али право Кримљана нису.