Драган Станојевић дао је интервју руској медијској кући „svpressa“ поводом увођења санкција Белорусији

Лидер Покрета „РОД“ Драган Станојевић дао је интервју руској медијској кући „svpressa“ поводом увођења санкција Белорусији од стране Србије.

Ниже можете прочитати превод из чланка.

Чињеница да се Србија придружила санкцијама Белорусији уплетена је у мистерију, готово сви медији у Србији су о томе ћутали!

Наравно, такав корак власти у односу на Белорусију – једну од држава нама најближих духом и традицијама – народ доживљава апсолутно негативно, а власт овим чином губи подршку. – каже лидер Свесрпског покрета родољуба матице и дијаспоре „РОД“ Драган Станоевич. –

Ово је још једна срамота. Сећам се колико су пута наша влада и Александар Вучић рекли да је Белорусија пријатељска земља која пружа помоћ Србима, све новине су биле пуне наслова: „братска Белорусија“, „Увек ћемо подржати Белорусију“, писали су како смо јој захвални за подршку коју нам је пружала свих ових година, а посебно током НАТО агресије.

Сада је Белорусији веома тешко, нападају је Европа и Сједињене Државе. На нас је дошао ред да вратимо дуг. И шта се дешава?

Србија се тако срамном одлуком „захвалила“ својим пријатељима?!

Где је поштовање принципа наше владе?

Где је доследност наше политике?

Наш председник често воли да каже да је Србија суверена држава, да нико не може да утиче на његове одлуке. Али у овом случају је свима апсолутно јасно да иза одлуке о увођењу санкција стоји Брисел, као и многе друге важне одлуке које ни на који начин не одговарају интересима Србије!

Желим да кажем и пренесем својој браћи Белорусима: српски народ вас подржава, оно што је наша влада учинила, уверавам вас, противи се жељи српског народа!

Волимо вас и изражавамо захвалност за све што сте учинили за нас.

 

https://svpressa.ru/world/article/302116/?fbclid=IwAR2n3nmDUx0nJs7iG0iUAPFsTC2-Qj4s7TjR9rulIf2nrFQFg-2LCy1x820

 

 

https://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/148279-ambasador-djukic-srbija-vodi-neprincipijelnu-spoljnu-politiku

Коментар Д.С. поводом увођења санкција Белорусији